ARS presenterer: «Kvinner i musikken»
8. March 2024
ARS presenterer: «Kvinner i musikken»

Vi feirer kvinnedagen med på Kroa!

JUNO måtte som kjent dessverre avlyse sin konsert hos oss fredag 8. mars. Vi har heldigvis fått på plass det vi mener er en fullgod erstatning! Det er gammelt visdomsord som sier at «man ikke trenger å hoppe over bekken etter vann» – og vi er takknemlige for at våre venner i Akkerhaugen Rocksamfunn stiller på Kroa i Bø med konserten «Kvinner i musikken» på kvinnedagen, 8. mars. I denne konserten vil Akkerhaugen Rocksamfunn hedre kvinnelige artister og låtskrivere, og det blir et bredt spekter av låter fra ulike epoker i musikkhistorien. Etta James, Chaka Khan, Larkin Poe, Julia Jacklin og Bella White er noen av artistene som blir tolket.

 

Vokalister denne kvelden er:
Synne Marie Haugen
Lene Langåsdalen
Tuva Svendsen Hesmyr
Live Sveva
Inger Lise Eek
Fredrick Kaasa
Kåre Virud

I bandet finner vi:
Arne Steinar Myrvang
Jens Olav Haugen
Even Røed
Marius Schei Johansen
Mikael Svendsen Hesmyr
Torgeir Hefre
Fredrick Kaasa

Plakat av Ildfar.
Bildet han har brukt som utgangspunkt heter Self-Portrait (Tamara in a Green Bugatti) og er malt av den polske kunstneren Tamara de Lempicka (1898-1980). En av de mest kjente malerne innenfor den såkalte Art-Deco-stilen.

Guttorm Andreassen – «Get Ur Freak On – de 27 viktigste kvinnene i musikkhistorien»
Før konserten kan du høre Guttorm Andreassens foredrag: «Get Ur Freak On – de 27 viktigste kvinnene i musikkhistorien, fra Enheduanna til Missy Elliott». Visste du at countryartisten Kitty Wells laget den første feministiske disse-låta allerede i 1952? At indiske Lata Mangeshkar har spilt inn over 30 000 låter? At den millionselgende gitaristen Mary Ford oppfant den revolusjonerende overdub-metoden for studioopptak, at Daphne Oram loddet og laget de aller første elektroniske instrumentene eller at Patti Page solgte 100 millioner plater på 50-tallet? Fra religiøse yppersteprestinner i Ur til jazzpionerer, bluessangere, tekno-gitarister, klassiske arabiske sangere, rockere, countrysmartinger, hip hop-eksplosjoner og punkeprovokatører så har det alltid vært banebrytende kvinner helt sentralt i alle populærmusikksjangre. Hør de spennende historiene om Enheduanna, Ellen Muriel Deason, Trixie Smith, Sister Rosetta Tharpe, Melissa Arnette Elliott, Patti Smith, Viv Albertine, Madonna, Umm Khaltoum, Kathleen Hanna og en rekke andre sentrale kvinner i musikkhistorien.

Billettinfo:
Foredraget med Guttorm Andreassen koster 135 kr. Om du ønsker å få med deg foredraget kan du kjøpe egen billett i tillegg til ønsket billettkategori for konserten (student, medlem, ordinær).

Kvelden blir slik:
Kl 19:00 – Dørene åpner
Kl 19:30 – Guttorm Andreassen – «Get Ur Freak On – de 27 viktigste kvinnene i musikkhistorien»
Kl 21:00 – ARS presenterer: «Kvinner i musikken»

Kvelden er et samarbeid mellom Bø kvinneforum, Kroa i Bø og Bø Jazzklubb!

Velkommen til det som garantert blir en flott kvinnedags-feiring på Kroa i Bø!

Arrangement info
Pris 135,- / 235,- / 335,- (inkl. bill.avg.)
Dato Friday 8. March 2024
Klokka Dørene åpner kl. 20:30 (Obs! Konsertstart kl 21:00) – start kl. 21:00
ArrangørBø Jazzklubb, Kroa i Bø og kvinneforum
Scene Kroa i Bø
Aldersgrense:18 år (Ungdom under 18 år kommer inn med verge)
BillettKjøp billett
Eksterne lenker
Ikke tilgjengelig

Kommende arrangement

Nytt program vil bli lagt ut i løpet av kort tid. I mellomtiden, sjekk gjerne ut programmet til Telemarkfestivalen :)
Dato Arrangement Spillested Pris Klokka