Jon Solberg og Anne Gravir Klykken + Johanne X
8. April 2022
Jon Solberg og Anne Gravir Klykken + Johanne X

Plateslepp for Jon og Anne!

Jon Solberg og Anne Gravir Klykken er glade i dialekter, språk, lokalhistorie og det nære knyttet til bygdeliv og natur. Denne konserten tar utgangspunkt i eldre opptak med ulike folkemusikkutøvere fra Telemark, som igjen legges til grunn for nyskrevne sanger, arrangementer og nye kontekster rundt melodi og tekst. På jazzklubben denne kvelden er det duket for feiring av duoens nye plateutgivelse.

Jon Solberg er musiker, låtskriver og tekstforfatter, fra Bø i Telemark. Han er kjent som vokalist og frontfigur i bandet Ni Liv, og som soloartist. Anne Gravir Klykken, fra Solum i Skien, er sanger og jobber mye innen folkemusikkfeltet. Hun er også del av trioen Vintermåne, duoen Blåsang og har et utstrakt samarbeid med Knut Buen, Bugge Wesseltoft, Iver Kleive og Sigmund Groven.

 

Johanne X

Kvelden byr også på et konsertinnslag med Johanne Møllerbråten i trioformat. Konserten er en oppfølging av at Johanne i fjor ble en fire unge talent som fikk tildelt stipend fra Bjørn Thore Andreassens minnefond.

Johanne X er en spennende nykommer på den norske pophimmelen. 18. februar gav hun ut sin debutsingle «Reincarnate». Den unge artisten og låtskrivertalentet Johanne X, er opprinnelig fra Gvarv i Telemark, og lister opp et imponerende vidt spekter av inspirasjonskilder for musikken, der alt fra musikalske helter som Madonna, Aurora og Jan Garbarek får plass, side om side med skogspoeten Hans Børli, Barokkens maksimalistiske billedkunst og en liten dose guilty pleaseure, i form av Eurovision-sirkus.

Johanne X står allerede bak en liten perlerad av poplåter med personlighet, pakket inn i en elegant og tidsriktig produksjon, som likevel fort sender assosiasjonene tilbake i tid.  Johanne er glad i kontraster, kunst, mystikk, historie og drømte både om å bli popstjerne og snekker som liten. Nå er det låtsnekkeri som blir hennes hovedfokus fremover, når hun skal ferdigstille det som blir hennes debut-EP. Første smakebit «Reincarnate» lover godt for fremtiden til en artist i startgropa, klar for å sette sitt fotavtrykk på den norske popscenen.

 

Johanne Møllerbråten – vokal, Morten Langemyr – gitar og Sindre Bakkåker – trommer.

 

Arrangement info
Pris 275,-/325,-
Dato Friday 8. April 2022
Klokka Dørene åpner kl. 20:00 (Obs! Konsertstart kl 21:00) – start kl. 21:00
ArrangørBø Jazzklubb
Scene Gullbring kulturanlegg
Aldersgrense:18 år (Ungdom under 18 år kommer inn med verge)
BillettKjøp billett
Medvirkende

Anne Gravir Klykken – vokal
Jon Solberg – gitar, banjo, fele

Eksterne lenker
Ikke tilgjengelig

Kommende arrangement

Nytt program vil bli lagt ut i løpet av kort tid. I mellomtiden, sjekk gjerne ut programmet til Telemarkfestivalen :)
Dato Arrangement Spillested Pris Klokka